5.00
(1 Rating)

Arti i Hiphopologjisë – Graffiti

Kategoritë: Featured, I regjistruar
Lista e dëshirave Shpërndaje
Share Course
Page Link
Share On Social Media

Rreth kursit

Në këtë kurs falas do mësoni mbi artin apo frymën e Hip-Hop, historinë e kulturës së saj dhe ndër llojet e tij të studiojmë pak Graffiti dhe teknikat e krijimit te muraleve apo pikturave në mur.

Kursi i Graffiti është një program mësimor i krijuar për të ofruar njohuri dhe aftësi në fushën e artit të graffiti. Ky kurs falas synon të përgatisë dhe të ndihmojë artistët në zhvillimin e tyre në skenën e artit të rrugës. Në vijim, po sjell një pershkrim të përgjithshëm të një kursi të tillë:

1. Historia e Hiphopologjisë:

– Kursi fillon me një shqyrtim të historisë së artit të graffiti, duke përfshirë origjinën e tij dhe evoluimin gjatë kohës.

2. Elementët e Grafikës:

– Nxënësit njihen me elementët kryesorë të grafikës, përfshirë letra, stili, ngjyrat, dhe teknikat e aplikimit.

3. Teknikat e Spray-it:

– Pjesa praktike e kursit përfshin njohuritë bazë mbi përdorimin e sprey-it, mbulimin e sipërfaqeve, dhe krijimin e gradientëve nëpërmjet teknikave të ndryshme.

4. Stilet dhe Stilizimi:

– Nxënësit zhvillojnë aftësi të specializuara në krijimin e stileve unike dhe në përdorimin e shenjave personale për tu dalluar në botën e graffiti-së.

5. Projekte të Përgjithshme dhe Murale :

– Pjesë e kursit është përfshirja në projekte të përgjithshme dhe krijimin e muraleve me rëndësi komunitare.

6. Etika dhe Ligji:

– Nxënësit mësojnë rreth etikës së artit të graffitit, duke përfshirë respektimin e pronës private dhe ndikimin në mjedis.

Materialet dhe Pajisjet:

– Kursi ofron një listë të materialeve të nevojshme, përfshirë sprey-it, maska, dhe veshje mbrojtëse.

Objektivat e Kursit:

– Njohuri të thella mbi historinë dhe zhvillimin e këtij arti të Hip-Hop.
– Zhvillim i aftësive praktike të nevojshme për të krijuar art me sprey.
– Krijimi i një portofoli të veprave origjinale të graffiti-së.
– Përgatitja për krijimin e muraleve dhe projekteve të mëdha në komunitet.

Ky kurs vjen për ju nga një prej artistëve më të talentuar të artit skenik të rrugës, Mario Dine. Mario ka marrë pjesë në skena televizive duke folur mbi graffiti, evente të shumta nga bashkia Tiranë duke krijuar murale të shumta në qytetin e Tiranës. Gjithashtu ka krijuar edhe shumë portrete graffiti për personalitete me famë në Shqipëri, duke e bërë atë, një nga njerëzit më ekspertë mbi fushën e graffiti në Shqipëri.

Shiko më tepër

Çfarë do të mësoj?

 • Hiphopologjia dhe rrymat e saj ndër të cilat Graffiti. Historia e graffiti, teknikat dhe stilet e krijimit të një muraleje.

Përmbajtja e kursit

Hiphopologjia – Graffiti.
Ketu do flasim per artin dhe historine e frymes se Hip-Hopit dhe pastaj do futemi me ne vecanti tek Graffiti per te pare historine, llojet dhe teknikat e vizatimit te saj.

 • Prezantimi me Hip-Hopin dhe Grafittin
  01:34
 • Çfarë është Hip-Hopi dhe historia e kesaj fryme
  09:49
 • Graffiti dhe historia e tij.
  06:44
 • Llojet e Graffitit.
  07:19
 • Teknikat e Graffitit.
  07:10

Verësimet dhe përshtypjet e studentëve

5.0
Gjithsej 1 Vlerësim/e
5
Vlerësim
4
Vlerësim
3
Vlerësim
2
Vlerësim
1
Vlerësim
Super!

Want to receive push notifications for all major on-site activities?