Kurs dhe studim: Nevojat e të sapodiplomuarve dhe studentëve për kurse.

Si të vendosësh në nevojën për një kurs.

Në këtë botim, do të flasim për rëndësinë e kurseve për të sapodiplomuarit dhe të diplomuarit dhe si Mamir.al, platforma më e madhe shqiptare me kurse online shqip1, mund të ndihmojë në ndërtimin e karrierës së tyre.

Pse janë të Rëndësishme Kurset për të Sapodiplomuarit?

Sipas një pyetësori të kohëve të fundit, shumë të sapodiplomuarë kanë hasur vështirësi në disa lëndë dhe mendojnë se do të ishte e dobishme të ndiqnin një kurs për të përmirësuar aftësitë e tyre. Kurseve u jepet një rol kyç në ndihmën e studentëve për të zgjeruar njohuritë e tyre dhe për të përmirësuar aftësitë e tyre praktike.

Si të Zgjidhni Kursin e Duhur në Mamir.al?

Mamir.al ofron një gamë të gjerë kurseve në fusha të ndryshme2. Nëse jeni në vitin e parë, të dytë apo të tretë të studimeve Bachelor, apo jeni në Master Shkencor apo Profesional, ka gjithmonë një kurs që mund të ndihmojë në zhvillimin tuaj profesional. Ja disa kurse të rekomanduara nga stafi ynë për t’ja filluar.

Si të Diplomuarit Mund të Përdorin Kurse për të Gjetur Punë?

Sipas një pyetësori tjetër, shumë të diplomuarë kanë hyrë në kurse shtesë për të gjetur punë. Kurseve u jepet një rol të rëndësishëm në ndihmën e të diplomuarve për të zgjeruar aftësitë e tyre dhe për të përmirësuar shanset e tyre për të gjetur punë.

Përfundim

Në përfundim, kurset janë një mjet i çmuar për të sapodiplomuarit dhe të diplomuarit për të ndërtuar karrierën e tyre. Mamir.al, si platforma e parë shqiptare e kurseve online1, ofron një platformë të shkëlqyer për të ndjekur kurse dhe për të arritur suksesin në karrierë.


Shpresoj se ky postim blogu ju ndihmon në krijimin e përmbajtjes tuaj. Nëse keni ndonjë pyetje tjetër, mos ngurroni të pyesni. 😊

Pyetësori 1

1) Në cilën gjini përkisni?

a) Mashkull
b) Femer
c) Gjini e ndërmjetme

2) Jeni në mes të studimeve të:

a) Bachelor Viti i pare
b) Bachelor viti i dyte
c) Bachelor viti i trete
d) Bachelor Perserites
e) Master shkencor viti i pare
f) Master shkencor viti i dyte
g) Master shkencor Perserites
h) Master Profesional viti i i pare
i) Master Profesional Perserites

3) Keni shkuar ndonjehere ne trajnime/kurse shtese jashte universitetit?

a) Po kam shkuar
b) Jo, nuk kam shkuar

4) Nese po, kane qene ne lendet e universitetit apo jashte?

a) Ne lendet e universitetit.
b) Jashte lendeve te universitetit.
c) Te dyja
d) Asnjera.

  1. Nese po, ne cfare fushe?

a) Ekonomi
b) Finance
c) Biznes
ç) Sporte elektronike, Shah dhe lojëra
d) Filozofi
dh) Lidership
e) Psikologji
f) Programim
g) Dizajn
h) Inxhinieri
i) Bujqesi
j) Sport dhe aktivitete fizike
k) Mjekesi
l) Meditim
ll)Inteligjence Artificiale
m) Motivim
n) Matematike
nj) Hoteleri
o) Fizike
p) Kimi
q) Burime Njerezore
r) Marketing
rr) Arte te vecanta
s) Arte
sh) Parukeri
t) teknologji te papermendura
th) Gjeologji
u) Histori
v) Gatim/Kulinari
x) Daktilografi
y) Poltikë
z) Patentë automjeti
zh) Ergonomi dhe mbrojtja e mjedisit

6) Nese po, sa ishte kohezgjatja e kursit?

a) Me pak se 1 muaj
b) 2-5 muaj
c) 6-12 muaj
d) Me shume se 1 vit.

7) Cilat jane lendet ku hasni veshtiresi apo mendoni se mund te hapni nje kurs ne te ardhmen? (Pyetje e hapur)

8) Ku synoni te punoni pas mbarimit te universitetit? (Pyetje e hapur)

Pyetesori 2

1) Në cilën gjini përkisni?

a) Mashkull
b) Femër
c) Gjini e ndërmjetme

2) Keni mbaruar:

a) Bachelor
b) Master Shkencor
c) Master Profesional

3) Jeni i/e punesuar?

a) Po
b) Jo

4) Kur e keni mbaruar universitetin?

a) Me pak se 1 muaj me pare
b) 2-5 muaj më parë
c) 6-12 muaj më parë
d) 1-3 vite më parë
e) Me shumë se 1 vit me parë

5) Keni hyre ne kurs/trajnim shtese per gjetjen e punes?
a) Kam hyrë
b) Nuk kam hyrë

6) Nese po, sa ishte kohezgjatja e kursit?

a) Më pak se 1 muaj
b) 2-5 muaj
c) 6-12 muaj
d) Më shume se 1 vit.

7) A keni hyrë në punë në të njëjtën degë ku jeni diplomuar?

a) Kam hyrë
b) Nuk kam hyrë

8) A kanë qenë trajnimet apo kurset që ndoqët online?

a) Kanë qenë online me videoleksione
b) Kanë qenë online live me mësuesin nëpërmjet zoom apo google meet.
c) Kanë qenë fizikisht.
d) Kanë qenë online si me videoleksione ashtu edhe live me zoom apo google meet.
e) Kanë qenë online me videoleksione dhe fizikisht.
f) Kanë qenë online live dhe fizikisht.
g) Nuk jam futur në trajnime apo kurse.

9) Në çfarë fushe jeni diplomuar?

a) Ekonomi
b) Finance
c) Biznes
ç) esports, Shah dhe lojëra
d) Filozofi
dh) Lidership
e) Psikologji
f) Programim
g) Dizajn
h) Inxhinieri
i) Bujqesi
j) Sport dhe aktivitete fizike
k) Mjekesi
l) Meditim
ll)Inteligjence Artificiale
m) Motivim
n) Matematike
nj) Hoteleri
o) Fizike
p) Kimi
q) Burime Njerezore
r) Marketing
rr) Arte te vecanta
s) Arte
sh) Parukeri
t) teknologji te papermendura
th) Gjeologji
u) Histori
v) Gatim/Kulinari
x) Daktilografi
y) Poltikë
z) Patentë automjeti/avioni
zh) Ergonomi dhe mbrojtja e mjedisit

11) Nëse keni marrë kurs apo trajnim në çfarë fushe e keni marrë atë?

a) Ekonomi
b) Finance
c) Biznes
ç) esports, Shah dhe lojëra
d) Filozofi
dh) Lidership
e) Psikologji
f) Programim
g) Dizajn
h) Inxhinieri
i) Bujqesi
j) Sport dhe aktivitete fizike
k) Mjekesi
l) Meditim
ll)Inteligjence Artificiale
m) Motivim
n) Matematike
nj) Hoteleri
o) Fizike
p) Kimi
q) Burime Njerezore
r) Marketing
rr) Arte te vecanta
s) Arte
sh) Parukeri
t) teknologji te papermendura
th) Gjeologji
u) Histori
v) Gatim/Kulinari
x) Daktilografi
y) Poltikë
z) Patentë automjeti/avioni
zh) Ergonomi dhe mbrojtja e mjedisit

10) Së fundmi, si ka qenë eksperienca juaj me trajnimet apo kurset dhe marrjen në punë? Çfarë mendimi keni për to?
Jini sa më specifik dhe të sinqertë. Përfshini edhe emrin e ofruesit të kursit/trajnimit ju lutem. (Pyetje e hapur)

Ja rezultatet e nevojave për kurse:

Së shpejti do hidhen.

Nuk je regjistruar akoma? Ç’pret?

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *